Ustanak (13. decembar – Crtica)

piše: Vlada Todorović

 

 

Bez alata nema ni zanata

Kupovali smo cigarete na komad, lekove na komad, jagode na komad. Eto, ako neko hoće da radi, treba mu alat, očigledno, ali teško da će mu pomoći da ga kupuje na komad! Ne kaže za džabe ona stara: Bez alata nema ni zanata! Međutim, narod je toliko dekintiran da neki, za svoj novi početak čak i ako imaju znanje, jednostavno nemaju para za alat. I šta oni da rade?

Vrlo jednostavno – da pozajme alat! Ali, ako nemaju od koga da pozajme, onda mogu da ga – iznajme! Naime, videh na internetu da postoji sajt gde možete da iznajmite „alat na dan“. Recimo – umete da izbušite rupu u zidu, treba da izbušite rupu u zidu, niste još upoznali komšije, drugovi vam nisu baš skloni manuelnim radovima. Eto rešenja – umesto da kupujete alat koji će da stoji, posle, neupotrebljivan, vi iznajmite ono što vam treba, završite posao, počistite đubre i vratite alat. Koga zanima – iznajmljivanje vibracione bušilice na dan košta 300 dinara. Da li je to puno ili ne, znaće oni koji znaju šta sa njom može da se uradi.

Naravno, ovo je ipak više varijanta za ljude kojima je alat potreban s mene pa na uštap. Za onoga ko bi da se bavi nekim poslom, sigurno je da ovo nije rešenje koje je isplativo na duže staze. Ali, čak i njima možda može da posluži za neki početak. Ideja je, definitivno, sveža. Možda i uspe.

1

(Foto: LOL Bre!, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s