Ustanak (14. decembar – Crtica)

piše: Dejan Grujić

 

 

Najviše volim da bistrim politiku. Uvek imam razlog za to, jer su dnevni događaji neverovatno inspirativni da u društvu svog komšije i prijatelja razvučem priču. Eto, sad baš pričamo o više svetskih tema u isto vreme: Tramp postavlja administraciju, Rusi nam donose poklone i mnogo obećanja, a Hrvatska stiska kočnicu na naše srljanje u evropski progres, a premijer ljut, ljut, mnogo ljut… Komšija i ja se ne svađamo oko tih tema. U stvari, nikad se nismo ni popreko pogledali. Lepo živimo, jedan kraj drugoga, svako sa svojim brigama. Recimo, logično je i komšijski da mi javi kad ne ugasim svetla na automobilu. Takođe, prirodno je da zvirnem na špijunku ako čujem da se neko muva oko njegovih ulaznih vrata dok je on na godišnjem odmoru. Ima tu još mnogo lepih iskustava mada znam da neki imaju i potpuno suprotna. Ima slučajava da se komšije tužakaju, neki završe i na sudu. Šta se čudite, kod nas ipak i dalje nekadašnji slogan tolerancije „da komšiji krava bude živa i zdrava“ ne važi ni na državnim a kamoli onim lokalnim okvirima. Nisu nam otvorena sva planirana poglavlja jer je Hrvatska stavila rampu. Komšije smo, imamo komplikovanu prošlost, ali bar budućnost bi mogli da promenimo. Neću ja da držim slovo punopravnoj članici EU kako treba da se ponaša prema zemlji s kojom je ratovala, koja se svih evropskih vrednosti drži strogo i po propisu, ali sam od mog komšije saznao da u stvari Hrvati treba Srbima da otvore sve moguće i nemoguće rampe i pomognu im da pootvaraju sva moguća poglavlja i na kraju što pre uđu u Uniju. Tako bi im se najjeftinije osvetili za sve. I za čokoladice, ako ćemo pravo. Ako već sami stoje na ivici finansijskog ambisa, zar im ne bi bilo lepše da im na toj ivici provalije društvo prave omraženi zlikovci iz Srbije? Tako misli moj mudri komšija. A šta vi kažete?

Dobro jutro!

1

(Foto: http://www.leptirica.com/, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s