Ustanak (28. decembar – Crtica)

piše: Dejan Grujić

 

Znam ja da se prase ne tovi za Božić, ali i da se tri dana pred Novu godinu ne priča o gripu. Ja moram. Jeste me zakačio ali pre par sedmica, i to možda nije bio grip već prehlada. Otkud znam, za takve stvari ne idem kod lekara. Ako kijate, curite, gorite, lomite se, previjate oblogama od sirćeta ili pijete litre čaja, aspirin ili „C“ vitamin, onda nema svrhe da slušate ovu priču. Znate vi vrlo dobro da li je epidemija prisutna ili ne, proglašavali je ili ne? Ne znam zašto čekamo to proglašenje, jer prema uglednom epidemiologu u penziji, Predragu Konu, „davno je objavljeno da su virusi gripa u cirkulaciji. Prati se samo intenzitet aktvnosti virusa gripa.“. Zatvarnje škola ispada potpuno neopravdano jer ko još bolestan dolazi u školu, ili ide na posao. Doduše, na posao ide ko mora. Lekove treba platiti, a oni se za prehladu ili grip uglavnom kupuju. To znamo da kutija čudotvornog praška lako pomogne, ali i odmogne ako se ipak na vreme ne obratimo lekaru. Ko će još da sada, pred Novu godinu zakazuje pregled, zbog tamo nekog običnog gripa? Onaj ko mora. Onaj što se zarazio dok je čekao red da zameni isprave bilo lične, bilo zdravstvene. Zato dok čekamo proglašenje epidemije, sačekajmo da ipak prođe Nova godina i Božić, pa Srpska Nova godina. Možda se do tada sve ovo oko gripa zaboravi i preživi.

Dobro jutro!

11

 

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s