Ustanak (2. januar – Crtica)

piše: Dejan Grujić

Preživesmo novogodišnju noć. Od euforije ostade po koja uspomena fotografisana i na brzinu objavljena na društvenim mrežama. Videli smo, da ne kažem nagledali smo se. okićenih jelki, prelepih aranžmana od suvomesnatih proizvoda, kolača, torti i pića, naslušali topovskih udara, petardi i vatrometa koji su žarili vedro nebo nad Srbijom i šta sad? Prazno je posle praznika. Prodavnice obilaze retki, kupuje se ono što je zaista potrebno. Puste su i ulice osim jedne koja je juče u nekoliko varijanti širom Beograda okupila sve što se oseća dobro, raspoloženo i humano. Ulica otvorenog srca. Ponosni smo što smo uzeli aktivno učešće, kao i svake godine uostalom, naše je to čedo valja to uvek isticati. U ogromnoj gužvi pored bina sa najveselim, najsmešnijim i najmuzikalnijim učesnicima programa mogla se osetiti ona konstruktivna atmosfera koju bi valjalo preneti i na ostale dane u godini. Svako je koliko je mogao dao svoj doprinos, kupovinom simobola ulice skupljene su neke pare koje će biti uručene onima koje su najpotrebnije, ali to nije jedina suština ove jedinstvene manifestacije. Lepa poruka koju takođe možemo odaslati svetu jeste da ovde žive ljudi koji su posle svega pokazali svoje lepo lice ukrašeno crvenim nosićem a koji će ulepšati bar na trenutak nečije tužne živote. Pokrenimo sebe, snagu koju nosimo a koja se uspavala usmerimo na ono što nam svima može doneti dobro, ponajviše našoj Srbiji koja osim nas, dobrih, poštenih, čestitih, radnih i humanih nema nikog drugo. U to ime, neka ova godina bude u znaku Srbije – Srećne, Radne, Bogate, Inteligentne, Jake, i Atraktivne!

Dobro jutro, srećna Nova godina!

_sze1334

(Foto: Beograd 202)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s