Ustanak (17. januar – Crtica)

piše: Dejan Grujić

 

 
Krenula je kampanja u Srbiji. Još ne znamo ko su kandidati, za neke smo očekivali da će biti, a za neke navijamo da budu. Ne znamo da li će biti predsednička, parlamentarna, lokalna, ali vidimo da je već počela. Počelo je napuštanjem studije gde su se suočili vladin i nevladin sektor. Ponovo je krenula priča o tome ko više voli Srbiju i da li radi u interesu svoje ili neke druge države. Potvrđuju to i događaji koji se kao na filmskoj traci ređaju jedan za drugim. Ko li će odneti pobedu, pitanje je koje već okupira javnost. Da se manemo političke kladionice, da pogledamo šta možemo da očekujemo kad se taj cirkus u najavi završi. Najveća stranka još uvek ne objavljuje ime svog kandidata, opozicija još uvek glasno razmišlja kome će i ko da da prednost. Onaj nesrećni voz koji je zaustavljen u Raški je dobro došao za političko obračunavanje. Premijer reče da Srbija grabi napred bez obzira na to što će izborni proces sve nas omađijati neverovatnim političkim sučeljavanjima, aferama, zapaljivim govorima i ostalom pozamanterijom skandala. Nema veze, i prošle godine smo imali izbore pa su Svetska banka i MMF rekli da smo u plusu i više nego što su oni procenili. Pustimo se tih svetskih finansijskih policajaca, da pogledamo mi u tanjire i novčanike? Promaja na sve strane. Samo nam je falila ova zima da upadamo u trošak dogrevanja zbog minusa koji se ne pamti od kako je struja izmišljena. I voda je problem, nema je dovoljno jer je trošimo nemilice da se ne zamrznu slavine u avlijama. Telefoni rade, a gluvi – punom parom. Šta je ko rekao, ko je kome odbrusio, ko je koga prevario a ko bio obmanut. Samo se strpite malo, već je počelo. Za sada smo još ispred startnih pozicija a do cilja je daleko. Predaleko, još uvek, za neku izmaštanu, normalnu Srbiju. Dobro jutro!

1

(Foto: RS4 Security, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s