Ustanak (25. janauar – Crtica)

piše: Dejan Grujić

Dogodilo se da su, ispitujući kvalitet vazduha koji udišemo u Beogradu, aparati zabeleželi visok procent zagađenja. Atmosfera u društvu nam je slična. Zagađena, kuda god da se okrenete. Puca se, i to rafalno, u dvorištima osnovnih škola dok deca napuštaju nastavu. Zamislite koliko mozak počinilaca treba da bude zatrovan ili ozračen da svoj zlikovački naum ostvari, pa makar zbog toga neko dete stradalo. Deca nam postaju žrtve birokratije koja ne ume da izbroji koliko je dece rođeno u prvim minutima Nove godine. Javljaju se glasovi da tu nisu bila čista posla, a sve zbog novca koji je obećan najbržima. Vladin funkcioner koji se nije snašao u tv emisiji, eskpresno je dobio otkaz jer je ionako javnost bila radoznala danima unazad ko ga je doveo na funkciju. Čovek je tražio čašu vode, ali uzavrela atmosfera nije dozvolila da se okrepi i možda išćupa iz čabra u koji je upao sam, ili voljom nekih drugih činilaca vlasti. Nekoliko direktora, za sada osam, smeniće generalni EPS-a, zbog afere sa računima. Čekajte, a ko je te ljude doveo na odgovorna mesta? Ja sigurno nisam. A to šta će biti sa onom magičnom Holanđankom, Natašom, koja u Nišu gleda pune kafiće u radno vreme, komentariše da svi imamo najbolje mobilne i kukamo dok nam svekar donosi vruć burek a dete ne sme da čisti stepenište ili bere voće tokom leta. Ništa, promenićemo Natašu, da zaboravi na to da je ovde sve normalno i zdravo. Uglavnom je kao i kvalitet vazduha, izuzetno zagađeno. Možda da dune košava pa rastera otrov oko nas. Ovaj led koji nas je okovao ne pomaže.

Dobro jutro!

1

(Foto: www.pinterest.com, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s