Ustanak (31. januar – Crtica)

piše: Dejan Grujić
Januar mesec pamtićemo dugo po neverovatnoj pojavi minusa koji nas nije napuštao više od trideset dana. Meteorolozi stidljivo najavljuju plus već za koji dan, ali avaj. Taj plus očekujemo sa zebnjom, poručuju lekari. S obizirom na to da će dnevna temperatura za kratko vreme biti i do dvadeset stepeni viša u odnosu na neke ranije noćne i jutarnje, preostaje nam da budemo posebno oprezni. Svi su u riziku, najpre srčani bolesnici. Znamo svi za našu naviku da čim grane prvo sunce isterujemo bicikle iz garaža, nabacujemo patike i trenerke i krećemo na trčanje, ili se setimo da bi bilo dobro krenuti u veliko kućno spremanje. To podrazumeva krečenje, pomeranje nameštaja, pranje tepiha i slično, a u svemu tome treba naći meru. Nismo navikli krvne sudove na toliki pritisak koji izazaziva napor i eto problema. Ako već preterujemo, neka to bude u oprezu. Ne mora sve odjednom, a ni preko noći. Međutim, kod nas u našim uslovima, sve što nije sada, odmah i na brzinu, nije vredno pažnje. Osim zdravlja koje rasipamo gde i kako god stignemo, valjalo bi sačuvati i nerve od svih izazova koje može da izazovu ti takozvani lepši dani. Ne smem ni zamislim bahatluk koji nas čeka čim stignu ti lepši dani u ekonomskom smislu pa umesto dvesta imamo, recimo, dve hiljade dinara više za troškarenje na dnevnom nivou. Ako smo neumereni sa fizikom, hajde da budemo i sa ekonomijom. Samo da stignu ti ekonomski dani sunca u novčaniku. Brzo će i to, izbori su na pragu.

Dobro jutro!

11

(Foto: 31tv.ru, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s