Ustanak (8. februar – Crtica)

piše: Ru Šavr

 

(NE)VIDLJIVA CRTICA

Danas je tako tmuran dan da čovek stalno ima utisak da ne vidi dobro. Oblačno je i pritiska neko difuzno svetlo. Upalimo lampu, ali ne ide, meša se veštačko sa dnevnim. Ugasimo je, pa opet ne vidimo dobro. Izađemo napolje, a ono sve presvučeno nekom skramom. Trljamo oči i mislimo kako su nam potrebne naočari. Doduše, možda i jesu. Ko zna kad smo poslednji put bili kod lekara i optičara. Ja se nešto ne sećam. Uostalom, svi koje poznajem takođe ne idu tamo bez preke potrebe. Znam i one koji naočare kupuju na pijaci, kod Kineza. A znam i one koji ih pozajmljuju od najbližih. Mnogi stariji vezuju ih gumicama za tegle da bolje pasuju. A opet, ima i onih koji ne beže od lekara, ali ne bi stavili naočare za vid ni za živu glavu. Smatraju da su lepši bez njih. Neki se dovijaju sočivima, koja itekako znaju da iznevere.

Nekada se nadamo da ne vidimo dobro jer je maglovit i tmuran dan, biće bolje kad ogreje Sunce. I on osvane. I stvarno, sve je, nekako, lepše i bliže po lepom danu. Imamo volje za sve. Čak i da odemo u prodavnicu naočara. Samo, zna se i to, nećemo kupiti one providne, za bolji vid, nego ćemo izabrati neke lepe, obojene, za sunce. Nekako uvek radije kupujemo te, sunčane naočare, za njih se ipak, nekako, nađu pare i to za one malo bolje a ne kineske… Tako, čekamo proleće i trenutak kada ćemo šetati nove, ne tako jeftine tamne naočare, a oftalmolog opet može malo da pričeka…

Dobro jutro.

1

(Foto: Pinterest, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s