Ustanak (14. februar – Crtica)

piše: Dejan Grujić

 

Ne pada mi na pamet da ovoga jutra raspravljam šta je važnije, Sveti Trifun ili Dan zaljubljenih. Neću ja da upadam u tu klopku. Jednom mi se to obilo o glavu jer sam se opredelio. Oba puta sam nagrabusio. Ovoga puta neću. Dosta je meni pametovanja o tome. Ako bih krenuo da pričam kako je Dan zaljubljenih, onda bi me verovatno kritikovali oni koji vole samo vino, iako u vinogradu nisu bili nikada. Ako bih počeo da pričam o tome kako danas valja orezati lozu da bi bila rodna godina, i slično, siguran sam da bi neki pomislili kako u meni čuči prikriveni vinopija kojem nije do ljubavi. Ovako ću da se lepo držim struje pa makar me i ubila. Neće to da mi se desi, drmnula me je već prošlog meseca, ali računom i to tako da su mi uši bridele kao od mladog vina. Platio sam, a da se ni požalio nisam. A lepo mi je preko Dnevnika sve objašnjeno. Rekoh, greška je kod svih, ispraviće se i meni. Eh, lenjosti, teža si od crvene tarife. Još kad sam čuo da su posmenjivali neke direktore zbog grešaka u očitavanju brojila, mirno sam sačekao novi račun. On je stigao pre neki dan, a ja zbog njega sada više nemam mira. Samo se tresem kao da sam ona muzika na struju, i ne verujem. Skoro pa nepogrešivo i ovog meseca potrošio sam struju u skoro istom iznosu. Dobro, razlikuje se malo, sad sam potrošio za 100 kw više jer je januar bio hladan. Ali, to je u principu – to. Žaliću se, ali unapred znam da će oni biti u pravu. Oduvek je uostalom sa njima tako: Dođite da se dogovorimo, ali će na kraju ipak biti kako mi kažemo. Mislim da vam je jasno što ne trošim slova na Trifuna i Valentina. Štedim struju, pošto ovo pišem po skupljoj tarifi.

Dobro jutro!

tirelire

tirelire

 

(Foto: europa.eu, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 01 Beograd 202 - novo na programu, 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s