Ustanak (1. mart – Crtica)

piše: Ru Šavr

 

 

CVETNA CRTICA

Retki su oni koji s prvim proletnjim danima ne požele da cvećem ukrase prostor. Jeste li primetili koliko taj, makar i jedan, cvet u vazi znači? Ova mala sobna svečanost obraduje svakog. Sa cvećem, najednom, sve postaje veselo i optimistično. Možda to muškarcima znači manje nego ženama, ali i oni sigurno uočavaju ovu pojavu, makar i ne znali odakle potiče. I deca vole cveće, i odmah posežu za njim.

A zašto nam je ova radost skupa? Da li je u redu da jedna lala košta osamdeset dinara a struk visibaba sto? To su pitanja koja se nameću kad poželite da ukrasite prostor cvećem ovih dana. Ovo su, inače, cene cveća sa ulice, o cvećarama da ne govorim.

Divno je kad vas zapahne miris proleća, pa još primetite i kako se neka ulica šareni od cveća. A onda, dok razmišljate kako treba da odvojite oko 400 dinara za pet lala ulazimo u onaj deo priče u kome postaje neprijatno za novčanik, pa je pomenuti praznik na stolu ređi. Kao po dogovoru, svi prodavci, koji ga ne proizvode i ne znaju takoreći ništa o njemu, drže se nerealno visokih cena. Znam da će neko reći: „Imamo mi i većih problema od ovog“. Naravno da ima prečih stvari. Ali zašto da se ustručavamo i od zadovoljstva kao što je to malo prirode na stolu?!

Dobro jutro.

1

(Foto: AliExpress.com, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s