Vatreni splavovi – Vaskrli miš – Andersen na izborima

(KVAKA 202četvrtak, 2. mart 2017.)

piše: Dragutin Rokvić

Podmetnuti požari po beogradskim splavovima pokazuju da se naše društvo bori za povećanu finansijku disciplinu…

A mogla bi, u tom smislu, i neka nagradna igrica: Prijavite ko ne plaća reket!…

***

Naučnici pokušavaju da od otrova jednog brazilskog pauka naprave sredstvo za stimulaciju poput vijagre. Počinju naravno izdaleka, pa su prve probe radili na tkivu mrtvog miša, a da li će na kraju od svega biti nešto – veliko je pitanje…

Ali mi već možemo zamisliti još jednu reklamu, suptilnu poput one za afričku šljivu: Ovo je pauk koji može i mrtvog miša da vrati u život!..

***

Predsednički izbori održavaju se 2. aprila, što i nije loše jer je izbegnut 1. april, dan šale i lažnih obećanja. Izabrani datum je ipak prigodniji – jer se tada obeležava Međunarodni dan knjige za decu, određen prema danu kad je rođen onaj Andersen, tvorac tolikih bajki, od kojih se kod nas najpoznatije Klin-čorba i Carevo novo odelo…

(Foto: forums.ltheory.com, ilustracija)

ka 202 je rubrika koja se na Beogradu 202 emituje utorkom i četvrtkomterminima 07.40 (emisija „Ustanak“) i 11.45 (emisija „Svaštara“)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 06 Rubrike iz programa 202, Kvaka 202 i označen sa , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s