Ustanak (9. mart -Crtica)

piše: Dejan Grujić

 

 

Opet je nasilje oko nas. Sa svih strana pritiskaju agresivni pojedinci gde god da se nađete. Od porodice, autobusa, radnog mesta, škole. Više takoreći ne možemo pronaći mesto gde se neći pojaviti nekakav siledžija. Ispred Druge ekonomske škole u Beogradu izbila je masovna tuča učenika i takozvanih nepoznatih lica. Bilo je povređenih, među njima i pomoćnica direktora škole koja je herojski pokušala da se umeša i razdvoji ratoborne junoše. Slušamo priče kandidata za predsednika Srbije kako optužujući jedni druge ubeđuju nas, glasače, da u Srbiji nije bezbedno i da je za to vlast kriva. Moguće, ali ovi koji se su juče gađali ciglama, nisu bili ni rođeni kada su na današnji dan letele cigle i kamenice centrom grada. Izneverena očekivanja tadašnjih demonstranata među kojima su verovatno bili i roditelji današnjih silnika svakako su se prelila na generaciju koja treba da veoma brzo preuzme budućnost ove zemlje, samim tim i našu. A mi smo ih baš lepo formirali. U autobusu napadi na vozače i kontrolore, u ambulanti na sestre i lekare, na ulici čak i na policajce, na pijaci na prodavce, u školama na nastavnike, u kućama usamljene starce, i nabrajanju nema kraja. Ova priča nema kraj, a njen početak treba da pokaže detaljna istraga. Kod nas sada još uvek nema kompetentnog istražioca za to jer to nije lak posao a i rezultati istrage bi nas sve zbunili. Niko ne bi pristao da snosi ma kakvu odgovornost a svi bi prihvatili da sude. Daj bože samo da ovi nasilnici ne postanu zakon u Srbiji. Samo kažem.

Dobro jutro!

(Foto: alibunar.org.rs, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s