Ustanak (16. mart – Crtica)

piše: Dejan Grujić

 
Znam da nisam moderan tip. Mnogo sam nekako skučen, zatvoren, uskih shvatanja, prosto dosadan. Mislim da nije u redu praviti sprdnju s ljudima, a oko sebe čujem aplauze prostakluku i glupiranju. Takođe, saglasan sam sa svim akcijama koje se sprovode za pomoć deci, a od jedne organizatorke saznajem da se karte za humanitarni koncert skoro pa i ne prodaju. Većina ih završi u rukama nekih sekretarica i vozača kojima ne pada na pamet da slušaju operu. Takođe, organizatori tih manifestacija čovekoljublja muku muče sa ubeđivanjem onih koji imaju para da iste, obećane, napokon i uplate. Ili, na kraju i ne uplate ali zato na plakatima ne precrtavaju svoj logo kojim podržavaju humanost. Prezirem nasilje prema ženama i deci, a gledam na ulici kako mladić šamara devojku i pokušavam da pomognem. Međutim, žrtva mi se okreće i galami: Beži tamo, šta se mešaš, ko te šta pita? Ne volim ni kada očiglednu glupost svojevremeno zvanu „kuća-pos‘o“ proglasiše za fenomen, a danas nešto što se predstavlja kao duhovito ima ambicije da postane neko i nešto. I mi, aplaudiramo. Valjda je to neki naš prkos svemu što nas pritiska, da pokažemo da je demokratija većinska volja, makar bila i za jedan glas teža od manjinske. Gde smo dogurali, pitam se? Budite moderni, otvoreni, širokih shvatanja, ja vala neću. Pa, dokle stignem sa nepreletanjem u većinsko jato.

Dobro jutro.

(Foto: www.techinasia.com, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s