Ustanak (30. mart – Crtica)

piše: Dejan Grujić

 

 

Ona je naša, kao neko devojče iz komšiluka. Traje dugi niz godina. Peva i dušu nam leči tananim, kristalno čistim i umilnim glasom. Počela je uz Boru Čorbu i Đoleta Balaševića. Nastavila je svojim putem sama, snimajući pop pesme. Onda se desila promena. Ušla je, u do tada ne baš poznat rudnik nacionalnog melosa, i napravila čudo. Zbog nje su, i oni koji su se mrštili na pomen stare narodne muzike, počeli da je slušaju. Obeležila je svoj jubilej nedavno, a čini se da će ta proslava muzičkog stvaralaštva, trajati i dalje – kao svojevrsni državni praznik za oči i uši. Bistrična Bilja Krstić! Ona će večeras poneti crvenu haljinu i izraziti tako svoju unutrašnju lepotu koja se ogleda u čovekoljublju potvrđenom mnogim humanitarnim nastupima. Na humanitarnoj modnoj reviji „Oboji u crveno svim srcem“, svima koji boluju od bolesti srca pružiće svoju podršku. Dame koje će njoj praviti društvo znamo svi: glumice Danica Maksimović, Tanja Bošković, Nela Mihalović, pa čuvena Lokica, Ana Sofrenović, Lena Bogdanović i tu nije kraj spisku. Sve one, skrenuće nam pažnju na to kako da čuvamo srce. Kažu da je bitno da znamo sve što je u vezi sa tegobama koje najčešće stižu s godinama i nemarom prema zdravlju. A srce pamti sve. Kao što mi tražimo hitove, slušamo ih u različtim stanjima, tako i ono vapi za više pažnje, brige o zdravlju i kontroli krvne slike. Posle večerašnje revije, Bilja, posle regionalne, kreće i na evropsku turneju. Smeši joj se Pariz i čeka je posle velikog međunarodnog uspeha sa novim CD-om. Crvena haljina biće samo jedan od načina da nam svima otvori oči, probudi ljubav, strast, uzbuđenje, ali i pusti najjaču sirenu za uzbunu jer srce ne sme da trpi. Ako muzika leči, onda je lek u glasu naše Bilje. Pojačajte radio, zdravo je za srce.

Dobro jutro.

(Foto: wel-com.nl, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s