Ustanak (12. april – Crtica)

piše: Ru Šavr

PROLEĆNA CRTICA

Da je proleće stiglo, uverili smo se po mnogo znakova: dan se produžio, ima kiše, duva vetar, drveće je ozelenelo, a i pomerili smo satove. Većina nas je izvadila prolećnu, čak i letnju garderobu. Ima ih koji idu u majicama s kratkim rukavima – a sve to da ubedimo i sebe i druge da je stiglo toplo vreme. Baš kao u onom crtaću „Đole, proleće“…

Ali, zima kao da se još nije sasvim predala. Jutra i večeri su hladni, a nekoliko toplih časova oko podneva ne daju pravu sliku o vremenu. Mi se uželeli sunca. Hteli bismo da nam je uvek vedar i topao dan, ali nije, i to nas trenutno, nekako, stalno drži u napetosti.

Nema šta, uželeli smo se lepih prizora, otvorenih vidika. Sedimo u parkovima i pored reka, kao da tražimo od njih da nam se pokažu u punom sjaju. I stvarno, i na vodi je sve življe. Ima čamaca, brodića, ptica koje se ljuljuškaju na površini, mnogo šetača ili onih koji sede na klupama na keju. Ali, prolećno sunce neumoljivo pokazuje i ono što možda ne želimo da vidimo: da oko nas nije čisto i da ceo grad, uključujući i naše kuće i dvorišta traže veliko spremanje. Trenutak je da se pozabavimo njima. Biće nam lepše.

Jesmo li spremni za to?

Dobro jutro.

(Foto: Genesto, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s