Ustanak (1. maj – Crtica)

piše: Dejan Grujić

 

Čestita, obespravljena, ponižena, neisplaćena, utužena, obezglavljena i nemotivisana radnička klaso Srbije, ima li te? Ako već čestitamo Praznik rada, bilo bi lepo da znamo imamo li kome da to učinimo? Eh, da je sada živ drug Tito, čuje se iz ćoška u kojem obično sede mnogo stariji članovi porodice. A šta bi bilo, da je on živ, nervozno se čuje iz centra gde su nešto mlađi. Sad bi išli na Uranak sa zastavama da pečemo jagnje, posle bi bila parada, pa bi se onda slikali i tako. Uf, baš je to mnogo lepo, nervozni su najmlađi. Zato što ste bili jaganjčari, mi danas nismo u stanju ni srpsku kobasicu da bacimo na skaru! Sve ste pojeli i sada sedite tu i zvocate. Najmlađi se naravno na to odmah spremno mešaju političkom analizom u kojoj Srbija nema perspektivu zbog korumpiranih političara i oholih investitora koji više od 200e mesečno ne daju za platu novozaposlenim radnicima. To je zato što smo odavno pojedeni kao i oni pomenuti jaganjci a sve zbog terora vlasti koji trpimo umesto da dižemo bune i ustanke. Domaćice majke na sve to uz tužni osmeh komentarišu celu situaciju prostim pitanjem: A šta ja danas da stavim za ručak? Od protesta i lupanja u šerpe tanjiri se neće napuniti, pa vi vidite šta slavimo, šta dočekasmo i kako nam se piše. Opet, ne razumemo suštinu.

Dobro jutro!

(Foto: vukajlija.com, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s