Ustanak (3. maj – Crtica)

piše: Ru Šavr

Postpraznička Crtica

Kako gledate na današnji dan? Mislim na novi radni dana posle 4, za većinu, neradna dana. Vrlo često je novi radni posle praznovanja je ujedno i dan sabiranja utisaka, pre nego neki novi početak. Treba uzeti zalet pre nego što se uradi nešto dobro i lepo, ili barem pristojno, i da svoj doprinos, koji god posao da je u pitanju.

Koliko taj zalet treba da traje? Nekad čovek vrlo brzo zaboravi da je praznovao, a nekad bi da produži. Kod onih pretrpanijih poslom, može se svesti na jutarnju kafu i komentare, a kod nekih, bogami, to duže traje. Kao da im se ono dugme za uključivanje i isključivanje pokvari pa stoje u mestu. Šta ono, beše, treba danas da uradimo?… pitamo se pa odlažemo početak svega što nas može vratiti u kolotečinu, posebno onda kad smo zadovoljni time kako smo se proveli i odmorili. A ako je bilo bezveze, onda se radujemo odlasku na posao, drugim licima i drugim temama. U stvari, ovo je jedna od onih životnih situacija koje podsete kako je uvek moguće na stvari gledati pozitino.

Kako god bilo, osvanuo je lep dan. Sigurna sam da u sebi nosi klice novih početaka. Red je da im krenemo u susret!

Dobro jutro.

(Foto: leadinglady88 – WordPress.com, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s