Ustanak (17. maj – Crtica)

piše: Dejan Grujić

 
Ne plašim se ja što vrane grakću, već što sokolovi to slušaju. Osim pretnji koje slušamo u poslednje vreme da će nešto malo postati veliko, brinu neka dešavanja koja takođe nisu naivna. Ostalo je od davnina to da sve što krene bezazleno, na kraju završi loše. Beležim samo da smo nekada kao deca gledali u minimatike povezane sa prvim konzolama za igranje tenisa iako su na ekranu bile samo dve tačke i linija po sredini a stariji zabrinuto ukazivali da ćemo da oštetimo oči, zapustimo školu, i obolimo od nesanice. Nismo se obazirali. Dolaskom devedesetih stigle su lepše, šarenije i zahtevnije igrice koje su nam potrošile sate zurenja u monitor. S novim milenijumom stigla je detaljnija i bolja grafika pa su pucačine postajale još agresivnije, i samim tim izazivale menjanje kompletne strukture bića prosečnog igrača. Danas deci više ne gunđaju odrasli jer ih i sami rado igraju, već im igrice zabranjuju policajci. Kažu da su opasne jer teraju na samopovređivanje pa i samoubistvo. Pitam se, šta je sledeće. Treba li da ova ljudska vrsta potpuno finišira svoje postojanje „enterisanjem“ koda koji će nas sve poslati u kosmos, odakle smo prema poslednjim tvrdnjama i stigli, direktno od Boga. Šta li ćemo tom bogu reći, ko je za sve kriv? Da, nasilje i izazivanje istog pripada čoveku, imao ili nemao kompjuter. Uostalom, opijanja, orgije i napastvovanja viđamo već na televiziji. Ko je to izmislio? Čovek. Prema nama se očigledno šalju destruktivni signali da samouništenjem spržimo ono najdragocenije, život. Spasavajući život usprotivićemo se i otimanju duše. Bez duše postajemo masa a masom je najlakše manipulisati.

Dobro jutro!

(Foto: Gary The Geek Blog, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s