Ustanak (31. maj – Crtica)

piše: Vlada Todorović

 

Bahatost je vrlina! I mora da se uči! 

Da li ste znali da je bahatost „vrlina“? Neko će da kaže – živimo u Srbiji gde je sve moguće, pa i to da su mnoge negativnosti postale „vrlina“. A da li znate da i bahatost mora da se uči?

Jedna mlada majka je pre izvesnog vremena prisustvovala „situaciji“ kada su deca na igralištu odbila devojčicu koja je htela da im se pridruži. Nije pomoglo ni kada se pojavio deka da podrži svoju unuku, pa ni „odobrenje“ mlade majke koja je tek tada shvatila šta se tačno dešava.

U priču se tada uključio otac deteta koje je bilo glavni zagovornik odbijanja, i poručio deki i unuki da se sklone jer su ostala deca procenila da će im ona uskratiti udobnost! Šokirana majka, koja je rekla deki da njegova unuka može da se igra sa ostalom decom, dobija kritku od pomenutog oca sa objašnjenjem da ga nerviraju svi ti „politički korektni“ koji se boje da im deca ne postanu bahata „kada je jedino rešenje da u ovakvom svetu budete bahati“!

I, pre nego što se neko složi sa ovakvom konstatacijom – opravdavajući je vremenom u kome živimo, ne zaboravite na činjenicu da je neko pustio tu decu da se igraju tu gde se igraju, da je neko napravio ljuljšake i klackalice i da ih nije bahato čuvao samo za „udobnost“ sebe i svoju decu. Kada bi se svi samo „bahatili“ mogli bi da ostanemo svako u svom ćošku i da se ludo i nezaboravno provodimo udobno ušuškani u svoje bahato-ja!

(Foto: Today’s Parent, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s