Ustanak (15. jun – Crtica)

piše: Vlada Todorović

 

Uvek puni kontejneri

Nekada smo imali kontejnere za otpad. Koji su umeli da se prepune, naročito preko leta, pa bi to umelo itekako neprijatno da miriše. Onda su stigli podzemni kontejner, koji su trebali da sklone đubre sa videla. Delimično su uspeli u tome. Džaba vam podzemni kontejneri ako se oni ne prazne redovno. Vrlo brzo će početi đubre da se gomila oko njih – što se i desilo.

Došla je nova vlast, i vratila kontejnere. Uz svu silu objašnjenja zašto podzemni kontejneri nisu valjali. I, šta se sada dešava. Isto što i ranije. Opet se kontejneri prepune, opet se đubre rasipa pored njih, a sa dolaskom leta i viška organskog otpada eto i neprijatnog mirisa.

A samo je potrebno da kamion redovno dolazi i da se odnosi smeće svakog dana. Jedno pitanje se tu javlja. Da li postoji dovoljno kamiona? Pošto kada smo dobili podzemne kotejnere, trebali su drugačiji kamioni za odvoženje smeća. Da li su stari prepravljani ili kupovani novi? Da li, dakle, fale kamioni ili, neplanirano, naš narod i dalje proizvodi više đubreta nego što je to neko isplanirao?

(Foto: Vlada Todorović)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s