Ustanak (3. jul – Crtica)

piše: Dejan GRUJIĆ

Ako ste redovan posetilac i učesnik u kreiranju sadržaja na društvenim mrežama moguće je da ste poslednjih dana primetili pojavu koja prati sedmicu iza Vidovdanske podele knjižica. Ponosni roditelji, naročito odličnih učenika, objavljuju skenirane listove đačkih knjižica sa uglavnom svim peticama. Priznajem, i sam bih to učinio ali imam dva mača iznad glave spremna da mi odmah tresnu blokadu i ukinu prijatno špijuniranje fotografija i statusa koje objavljuju moji omladinci. Lepo je da deca postižu sjajne rezultate i tako treba da ostane, ali hvalisanje roditelja otkriva neke duboke ožiljke koje sami nose iz perioda kad su bili deca. Takođe, roditelji dobrih ili vrlo dobrih učenika, pa i onih koji nisu postigli zavidne rezultate osećaju nelagodu i gutaju knedle pišući stereotipne čestitke. Javlja se i nezadovoljstvo sopstvenom decom koja im nisu obezbedila taj komfor da slobodno objave skenirane listove knjižica punih peticama. Neko može, a neko neće, neko mora a neko i ne uspeva i pored želje i jake volje da dosegne rezultate koje priželjkujemo mi roditelji i to je tako. Osuđujući decu za eventualne neuspehe, sigurno je da krivimo i sebe jednim delom, a opet – naše knjižice nismo nikada nikome pokazali. Pitanje je i da li ih imamo. Ako ih i imamo, kakve su nam bile ocene? Možemo li se pohvaliti svojim nekadašnjim uspesima i kakvu vajdu danas imamo od njih? Nadam se da će ova pojava ubrzo postati prošlost, jer stiže novi fenomen sa prvim danima jula – fotografije sa letovanja. O, ne!

Dobro jutro!

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s