Ustanak (11. jul – Crtica)

piše: Dejan GRUJIĆ

 

Velika vrućina iziskuje osveženje. To podrazumeva češće uzimanje vode ali i tuširanje. To je nešto što se stvarno mora. Ali, takođe, potrošnja vode iz česme ne podrazumeva polivanje travnjaka, betona, trotoara, pranje automobila ili tepiha, zalivanje bašti i travnjaka. Uporno nas upozoravaju iz svih gradskih vodovoda od severa do juga Srbije, da se uzdržimo od neracionalne potrošnje, čak prete i visokim kaznama, ali opet, tome malo ko pridaje značaj. Imamo vodu i to je naša sreća, oni koji je nemaju, odnosno nije im dostupna sanjaju o resursima koje trošimo nemilice. Uglavnom je voda u Srbiji dobrog kvaliteta, izvinite vi koji nemate ispravnu vodu, i za takozvanu obradu vode neophodna je i radna snaga i reagensi. Tako obrađenu vodu, šteta je rasipati osim za osnovne potrebe, bar u ovom vrelom periodu. Jednostavno, naši kapaciteti obrade sirove vode nisu dovoljni da isprate našu bahatost. Bila flaširana ili iz vodovoda, potpuno je svejedno voda je dar i svetinja. Setimo se samo šta bi neki dali za naš Savski biser. Vrlo važno ako nam se travnjak osuši, nići će novi posle kiše, još bujniji i lepši. A i tepisi i automobili se bolje operu kad je to u nekom servisu.

Dobro jutro!

(Foto: NepalBuzz, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s