Ustanak (14. juli – Crtica)

piše: Vlada Todorović

 

„Dupliranje“ biciklističke staze

Počelo je pravljenje nove pešačko-biciklističke staze koja će da poveže Ušće sa hotelom Jugoslavija. Zapravo, malo će da se proširi postojeća pešačka staza koja baš i nije nešto popularna među narodom, nigde nema ni trunke hlada, pa i biciklisti i pešaci radije idu pored reke – gde postoje odvojene pešačka i biciklistička staza, i daleko je prijatnije i interesantnije. Ima više hlada, česama sa vodom…

Stoga, bilo bi možda korisnije da se te postojeće staze za pešake i bicikliste renoviraju, umesto što će pare da se bace na stazu koja tokom cele godine uglavnom zvrji prazna. Mnogo puta se pokazalo da urbanisti i građani imaju različite ideje gde koja staza treba da prolazi.

A, kada smo već kod biciklističkih staza, bilo bi neverovatno uputno da one budu odvojene kako od pešaka, tako i od automobila, a ne da se samo „nacrtaju“ i da se tako nešto proglasi „napravljenom stazom“. Uz malo farbe ja bih tako i kosmodrom mogao da „napravim“ na Avali.

Foto: Vlada Todorović

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s