Ustanak (24. jul – Crtica)

piše: Dejan Grujić

 

Nekada su s jeseni, kretale sezone slava, ispraćaja u vojsku i svadbi. Slave smo preselili u kafane, vojsku poslali u istoriju a svadbe se još drže. Naši stari su birali jesen za svadbe jer je u to vreme bilo dovoljno zaliha hrane, pića, ali i novca koji je stečen prodajom letnjih plodova. Tada je bilo lakše organizovati slavlje, ali i otići u goste domaćinima koji su ih pozivali. Mi mislimo da su danas teška vremena, a u stvari uvek je bilo iscrpljujuće organizovati ova narodna veselja. Zato se mnogi odlučuju da ih prave u svako doba jer se danas sve završava iznajmljivanjem prostora, muzike, i posluženja. Plati bato, i sve ćemo lako. Ni to nije baš lako. Treba se prvo zadužiti, sve to platiti, povesti računa o broju zvanica, mestu organizovanja venčanja i svadbenog ručka, muzici, torti, ukrasima, cveću, dekoraciji ali i izabrati pravog da ne kažem platežnog kuma, starojka, vojvodu… Svi domaćini se trude da njihovo slavlje bude najlepše, ali to je i prirodno. I svatovi treba da se pokažu u pravom svetlu, i ponašanjem i toaletom ali i darivanjem. Nema više, prošla moda da se nose fenovi, usisivači, tosteri, mikseri, pegle ili servisi na poklon. Ne nose se ni perjani jorgani ili posteljina od damasta, čak je i televizor prevaziđen kao dar. Sada mladenci pošalju pozivnice, navedu datum izjašnjavanja o prisutnosti pozivanog, i šta konkretno očekuju za poklon. Nema stida, nema srama. Kriza je, valja isplatiti svako plaćeno mesto u restoranu. Najbolje donesite pare, da se pokloni ne dupliraju. Okreni obrni, nije lako ni mladencima, a ni svatovima. Pa čemu onda svadbe ako su generator stresa ionako već istresirane nacije u svakom smislu? E, čemu… Pa gde bi se naslušali Nirvane i Silvane, najeli, napili i što je najvažnije pokazali? Svadbe su najbolja moguća pozornica za promociju, zato smislite način da skrenete pažnju na sebe, nikad se ne zna ko vas posmatra i za šta vas za koju kombinaciju planira. Mladencima možete i da ukradete šou, oni će biti zadovoljni ako im na tacnu spustite dobro ugojeni koverat za početak srećnog života.

Dobro jutro!

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s