Ustanak (26. jul – Crtica)

piše: Dejan Grujić

 

Navikli smo već da tokom leta izveštimo nosiće da ne izazivaju bolne grimase na licu kada u vozilu gradskog prevoza osetimo nekoga ko i nije baš u skladu sa higijenom. Vrućina koja izaziva pojačan rad kojekakvih žlezda za rashlađivanje je kriva za sve. U takvim situacijama, najbezbolnije je što pre sići iz vozila i sačekati drugo u kome se zadah tela lakše podnosi. Ne smeta nam više ni kada prolazeći pored neispražnjenog kontejnera osetimo kompleks mirisnih nota različitog izvora porekla, jer okrenemo glavu i požurimo dalje. Znamo da će proći čim se odmaknemo. Ali, šta da radimo kad se zateknemo na ulici, a odjednom se u centru grada oseti smrad koji mnoge od nas podseti ko smo, i odakle smo stigli na beogradski beton. Nije valjda da nam smeta što osećamo komešanje različitih mirisa biološkog otpada životinjskog ali i ljudskog porekla. Objašnjenje nadležnih da su za sve krivi poljovredni idividualni i ostali proizvođači iz okoline velegrada koji su baš sada našli da đubre njive – nit‘ nam smrdi nit‘ miriše. Odkud do da baš sada toliko zasmrdi da se oseća i danju i noću, i ne jenjava već davi sve živo. Nešto se čudno dešava, to svi primećujemo ali nam definitivno ne polazi za rukom da utvrdimo šta. Zlobniji bi rekli da nas samo snalazi ono što zaslužujemo i čemu pripadamo. Ja ipak ostajem dobronameran pa ću primetiti: To su samo kravice malo uprskale stvar zahvaljući nekim volovima.

Dobro jutro!

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s