Ustanak (10. avgust – Crtica)

piše: Ru Šavr

Crtica puna iščekivanja

Ne znam da li se i vama dešava, ali mnogi primećuju, pa i ja, da smo stalno u fazi nekih iščekivanja. Konkretno, sada čekamo da prođe crveni meteoalarm, ali znam da će mi se već, koliko sutra, upaliti neki drugi alarm koji će me terati da čekam dok on ne prođe. Nekad čekamo da se desi nešto lepo, nešto što znamo da će da usledi. Ono, da vidite nekog ko vam je drag, ili dok čekate neku lepu vest. Čak i kad se takvo čekanje oduži i stvara nervozu, opet je dobro. Naročito ako se ispuni, pa često posle nastupi duža bezbrižna faza. Ali ima i drugačijih iščekivanja. Najgora su ona kad čekate da nešto prođe – bolest, nekoliko poslednjih dana u mesecu, neka zabrana, i tome slično. Istina, kad to dočeka, čovek se oporavi i posle se oseća bolje.

Niko ne voli stand-by situacije; one su možda i najgore. U njima iščekujete da možda nekome zatrebate, a možda i ne. I vreme prolazi. I nije da se radi o danima, već o mesecima. A vi čekate. Tako je sa otplatom kredita, ispunjavanjem rokova, iščekivanjem nekog posla, čekanjem medicinskih rezultata.

A možda ima načina da se svet promeni. Da se događajima krene u susret. Nekad je dovoljno skupiti hrabrost i pogledati istini u oči. Nije to uvek moguće, istina… kao sad kada čekamo da padne kiša, i tu zaista ne možemo mnogo, osim da iščekujemo. Međutim, mnogo toga ipak od nas zavisi. U tom smislu, trebalo bi više delati a ređe čekati da „padne plafon“, a to kao da nam je postao manir u svemu.

Dobro jutro.

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s