Ustanak (22. avgust – Crtica)

piše: Ru Šavr

DUGOVEČNA CRTICA

Pre dva dana umro je Džeri Luis, veliki filmski komičar, u 92. godini života. „Lepa starost“, pomislila sam. Čovek je bio dugovečan. I odmah sam se setila tvrdnje da je smeh najbolji lek. Tako je, pretpostavljam, i ovaj čovek, zasmejavajući druge, zasmejavao i sebe pa je to možda doprinelo činjenici da je živeo skoro jedan vek za koji pretpostavljam da je bio srećan, mada nemam nikakvih dokaza za ovu tvrdnju.

I onda se logično zapitah šta je to što život stvarno može da produži? Komfor ili mnogo para, ispunjenje želja, život pun sadržaja, ljubav? Mislim da ćete se složiti ako kažem da sve ovo pomenuto nema velikog uticaja na dug život, a možda i ima… Nego, kako se brinuti o produžetku sopstvenog života? Da li je dovoljno piti kefir, jesti voće i povrće, i uopšte, zdravo se hraniti i uredno živeti? Da li nam kefir, sam po sebi, zaista može pomoći da doživimo stotu? Ili umerene vežbe? Da li bilo šta samo po sebi može biti odlučujući faktor načeg čeličnog zdravlja? Ili od svega što se preporučuje treba stvoriti jednu harmoničnu celinu koja će nas držati u dobroj formi?

Teška pitanja od jutros, možda ćete reći. I stvarno, mislim da ne postoji neki određen odgovor koji je presudan, ali verujem da postoje bolji i gori načini za preživljavanje.

Dobro jutro.

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s