Ustanak (23. avgust – Crtica)

piše: Dejan Grujić

 

Jedno istraživanje u Americi je pokazalo da generacije rođene krajem devedesetih godina prošlog veka veoma retko ili skoro pa nikako ne održavaju telesni kontakt sa osobama suprotnog pola. To znači, da svi sve više zure u ekrane na kojima mogu da vide šta god žele, koliko žele i kad žele a da za to ne moraju da plate čak ni piće. Sve je besplatno, i ima na kilo. Tako je u Americi, a kod nas se mladi brzo zaljubljuju i odljubljuju, gledaju u ekrane, ali bogme i tamo gde je bog rekao da treba pa padne i neželjena trudnoća. Onda sledi rešavanje problema hirurškim putem. Fizičke ljubavi ne manjka, nažalost ponekad je nasilna pa završi u hronici, ali brakova je sve manje. Razvodi su normalna stvar, već posle rođenja deteta počinju problemi koji se završavaju tako što svako pokupi svoje krpice i vraća se mami i tati. Izgleda da je država krenula da unapredi porodicu, jer kažu da je prošle godine rođeno manje beba od kako se vodi statistika. Prvo treba obezbediti pare, kojih ima kako kaže premijerka ali se ručno radi obračun pa zato kasne mladim mamama. A zna se naša narav, zbog para ćemo i uvećati broj novorođenčadi. Iskustvo iz Crne Gore, da majke sa troje i više dece idu u penziju, pokazalo je da su žene zainteresovane da se isključivo bave decom i kućom i pritom budu materijalno zbrinute. Lakše je tako i lepše, nego raditi za takoreći iste pare kod privatnika koji nema razumevanja za česta odsustvovanja s posla zbog recimo bolesti dece. Možda i država Srbija treba tako postupi da se ne bi dešavalo da nam mladi u punoj snazi čekaju 39-tu godinu da bi uopšte stupili u brak i krenuli u akciju suzbijanja bele kuge. Ne bi bilo loše da, kao u vicu, i budućim bebama obećamo da će ako se rode biti odmah pukovnici, ali ne baš po rođenju da budu penzionisani. Dobro jutro!

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s