Ustanak (25. avgust – Crtica)

piše: Vlada Todorović

 

„Zapečaćeno poljupcem“ 

Nekada davno je Bobi Vinton pevao „Pismo zapečaćeno poljupcem“. U današnje vreme pesma „i-mejl zapečaćen poljupcem“ ne bi zvučao baš najromantičnije. Izgleda da je toga bio svestan jedna mlada osoba koja je odlučila da izbegne klopku „elektronske romanse“. Pa su tako, u jednoj zgradi na Banovom brdu, osvanuli polepljeni šareni papirići po zidovima. A na njima – mladalačke ljubavne poruke!

Da li je ona druga strana time bila oduševljena, njeni roditelji zgroženi takvom drskošću, a komšiluk zabavljen ili šokiran, ne znamo.

Znamo samo da je ta osoba ipak koristila tekovine modernije tehnologije u toj celoj akciji. Ne, nije štampala poruke na papiru, ali je uredno polepila papire od ulaza zgrade do stana svog ljubljenog, na petom spratu, „preko lifta“. Da, romantična je bila mlada dama – što ima nekako više logike, momci bi svoju ekskluzivnost možda pre izrazili grafitima ako bi se ipak odvojili od mobilnih i poruka preko njih. Elem, izgleda da je mlada dama računala da njen dragi ne ide baš pet spratova peške do stana. Moguće da je u pravu.

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s