Ustanak (28. avgust – Crtica)

piše: Vlada Todorović

 

Penzionerska dilema: mobilni ili sat 

Trojica penzionera šetaju i razgovaraju. U trenutku kada prolazim pored njih čujem kako jedan kaže: „Eto, ne znam da li da sebi kupim mobilni telefon ili sat?“

Pošto se brzo mimiolazimo ne čujem šta mu druga dvojica savetuju, ali se i sam malo zamislim nad tom dilemom. Šta je pravi izbor?

Početkom 2000-tih godina mobilni telefoni su drastično oborili prodaju satova u svetu. Konačno, na samom mobilnom – imate sat. I ne samo to. Imate i kalendar, alarm, štopericu, radio… a imate i sat. Da ne govorimo sad šta još imaju „pametni“ telefoni.

Dakle, izuzetno primamljivo. Em znate koliko je sat, em unuci mogu da vas pozovu i pitaju: „Kako si deda?“ Međutim, zbog telefona morate da plaćate pretplatu, da ga punite redovno, kako vam se ne bi desilo da u po bela dana ostanete „bez sata“.

Ručni sat na navijanje nema tih problema. Sem jednog – sada naći sat na navijanje je gotovo nemoguće. Na sreću, tu se baterija menja jednom u nekoliko godina!

Dakle: Sat ili mobilni? Koje bi bilo rešenje ove dileme?

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s