Ustanak (4. septembar – Crtica)

piše: Dejan GRUJIĆ

 

U senci uspeha naših sjajnih sportista za koje možemo uvek da kažemo da su naši pravi ambasadori, provlači se vest o novoj sezoni rijalitija u Srbiji. Imamo dve vrste programa, onaj koji režiraju iskusni producenti stvarajući sebi profit, ali i onu drugu vrstu koju režira sam život. U prvoj varijanti učesnici već sada fingiranim svađama raspaljuju maštu gledalaca, a u drugoj izazivaju zabrinutost. Zbog lošeg iskustva iz prošlosti, sa zebnjom smo primili vest o saobraćajnom incidentu koji je mogao da ugrozi život predsednika države. Tri osobe, koje mediji predstavljaju kao pripadnike obezbeđenja nekakvog objekta za provod, vozeći automobil nekadašnjeg fudbalera, nasilničkom vožnjom su udarili automobil u kojem se u tom trenutku nalazio predsednik države. Nije to igra, na mestu predsednika mogao se nalaziti bilo ko. Postavljajući pitanja o posledicama, možda bi trebalo da se osvrnemo i na neka koja duboko zadiru u to kakvi su nam propisi i da li ih svi poštujemo? Šta još treba da uradimo pa da promenimo svest bahatih učesnika u saobraćaju? Ako za trenutak ostavimo po strani zakone o saobraćaju, šta nam je sa zakonima kojima se kažnjava nasilje u porodici? Još jedan rijaliti pred našim očima stvara folk zvezda koja je istukla svoju bivšu suprugu i za to dobila kaznu koja neće mnogo uticati na ostale koji bi da ruku podignu na ženu. Zadiranje u privatnost javnih ličnosti predstavlja još jednu od rijaliti formi koja nam se dešava. Koliko je Đoković platio porođaj svojoj supruzi, i zašto se porodila baš u klinici koju su zajedno odabrali, pa onda odakle potiče ime koje nosi njegova novorođena beba i ko zna koliko još nepotrebnih javnih pitanja samo maskiraju našu stvarnost koja nikako ne odgovara šarenim bojama kojima su ilustrovani tabloidi. Struja poskupljuje a to za sobom povlači talas novih poskupljenja. O tome za sada niko ne razmišlja. Ima vremena do novih, viših računa. Do tada, prijavljivanje učesnika za rijaliti „preživi u Srbiji ako možeš“ i dalje traje. Svi smo u bubnju, pa koga izvuku.

Dobro jutro.

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s