Ustanak (5. septembar – Crtica)

piše: Vlada Todorović

 

Zaboravljeni na stanici 

Žena stoji na stanici u podne i nervira se. Već dva autobusa su prošli pored nje kao pored turskog groblja! Ni jedan da stane!! Šta je ovo ljudi moji – zakukala bi žena, ali nema nikog oko nje.

Na istoj toj stanici sedi devojka rano ujutru. I nije joj jasno zašto je autobusi „izbegavaju“. Umorna je posle noćnog provoda i što pre bi kući, ali prvi jutarnji autobusi samo prošišaju pored nje.

Slično će se osećati i jedan gospodin, samo par sati kasnije, kojeg vidim kako u neverici gleda prolazeći autobus. Ja sam u autobusu, pa ne mogu da mu pomognem. I da mu kažem da je stanica na Brankovom mostu ukinuta, privremeno, dok se ne završe radovi. Kao, i da se iza njegovih leđa, nalazi obaveštenje koje je zalepljeno na samoj stanici. Treba se samo okrenuti i pročitati. Što će ovi naši neinformisani građani u jednom trenutku učiniti. Da li će se zbog tog saznanja osećati lakše – čisto sumnjam.

No, simptomatično je to kako u eri kompjutera, mobilnih telefona, elektronskih komunikacija, i dalje ostajemo masnovno neobavešteni šta se dešava oko nas. Čak i kada su tako banalne stvari u pitanju kao što je privremeno ukinut autobuska stanica. Tu više ni papir ne pomaže.

Foto: Vlada Todorović

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s