Ustanak (18. septembar – Crtica)

piše: Dejan Grujić

 

Po statistici, žene u Srbiji trpe nasilje godinama, i to pre svega zbog dece. Veoma mali broj njih tvrdi da u braku ostaje zbog ljubavi prema nasilniku. Malo je čudna ta ljubav od koje otpadaju bubrezi, mada ima i žena koje maltretiraju muževe. I to kako! Jedan od slučajeva bio je pretučen muž koji je zaboravio da izvuče ključ iz brave pa je dobio batine. Žena ga jedva probudila, pa pošto je dugo čekala da joj otključa, besno ga je dohvatila i izmlatila čime god je stigla. I sve u glavu, pesnicama, da boli. Drugog nesrećnika, koji se bavi građevinom, žena je uhvatila sa flašom u ruci posle završene smene. Dohvatila ciglu, blok, letvu za razvnanje, ma šta god joj se našlo pri ruci pa ga tako isprašila da su ga kolege jedva spasile a milicija nije mogla da je smiri i zaustavi satiranje mučenika. Jedan slučaj iz gradića u Šumadiji, takođe je zapanjio našu javnost. Žena ranim jutrom ustala i dočekala muža kamiondžiju koji je umoran stigao s puta. Nahranila ga, napojila i smestila u bračni krevet da se naspava. Onda je krenula na posao u prvu smenu, pa se posle pola sata vratila kući jer je nešto zaboravila. Kad tamo, uzdasi iz spavaće sobe i izjave tipa „volim te, ljubavi moja“. Uleti u sobu da raščerupa suparnicu, kad tamo umesto žene, sa svojim mužem zatekne komšiju. Padne joj mrak na oči, dohvati dršku usisivača i tako oplevi obojicu da ih je milicija jedva spasila. A drška je bila metalna pa je bez problema izdržala bliski kontakt sa kostima preljubnika. Ima još slučajeva, pa eto u mom kraju, kaže statistika jedne dobro obaveštene komšinice, čak više od pola brakova drže žene koje su nasilne. A muževi ne smeju da im pisnu. Samo znaju za ono „da, draga“, ništa više ne smeju da zucnu. Nekad čak ni to. I treba, ima da se zna ko je pravi gazda u kući. Zato, ako negde zapne, proverite prvo gde stoje drške i cevi usisivača, oklagije, četke, metle, varjače, kutlače, noževi, ili šta već može besnoj ženi da padne šaka kad je naljutite. Da se zna red, zakon i ko je gazda u kući i koga štiti zakon!

Dobro jutro!

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s