Ustanak (19. septembar – Crtica)

piše: Vlada Todorović

 

Svi sretni i nezadovoljni

Ispred jedne mesare/pečenjarnice dolazi žurno čovek, razgovara mobilnim, prilazi pultu i pita da li je gotova njegova porudžbina. Dobija potvrdan odgovor, i, dok i dalje razgovara mobilnim, traži da mu dodaju dve kese – jednu sa roštiljem, drugu sa somunima. Radnica na šalteru ga pita da li je platio sve, on potvrdno klima glavom i odlazi.

Gotovo u istom trenutku pultu prilazi čovek koji pita da li je njegova porudžbina gotova. „Biće za 25 minuta“, odgovara radnica. „Vi mora da se šalite, meni su pre 15 minuta telefonom rekli da sada dođem?“, zbunjen je on. „To mora da ste dobili mesaru, oni uvek tako kažu, evo pogledajte – rošitlj je pun, vaša porudžbina nije došla još na red“, kaže mu žena. On, šta će, mora da se okrene i ode.

U međuvremenu je otkriveno da onaj prvi čovek iz priče, sa sve mobilnim na uvetom, zapravo nije platio somune. Okruglo deset komada. Propust koji će neko od radnika morati da nadoknadi. Zbog čega niko iza šaltera nije srećan.

A šta sam za sve to vreme ja radio, pitate se vi? Došao po svoju pljeskavicu za koju se ispostavilo da nije ni stavljena na roštilj, jer je majstor zadužen za te stvari – zaboravio. I tako, što bi naš narod rekao – svi sretni i nezadovoljni! S tim što ja ne videh ikog sretnog oko mene…

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s