Ustanak (29. septembar – Crtica)

piše: Dejan Grujić

 

Da li ste skoro nekome postavili pitanje: Imaš li ti srca? Ili, možda, da li je vama neko postavio isto pitanje? Šta to može da znači uopšte? O koga i o šta se možemo ogrešiti ako nam takvo pitanje padne na pamet u toku razgovora koji može da bude prijatan ili manje prijatan. Ljubav, često ume da zaboli, a srce u tom slučaju najčešće strada. Počinje da lupa, povremeno kuca pa prestane, sjuri se u pete ili poleti na vrh čela. Posao, takođe može da ga ubrza. Niko kao kolege ili šefovi ne ume da održi kondicioni trening srcu zarobljenom između besa i lažnog mira kojim želimo da sačuvamo nerve i tako ostavimo utisak da nas ništa ne može izbaciti iz takta. Opet, i ovom slučaju strada srce. Ređati ostale faktora koji nas izazivaju na postavljanje pitanja „imaš li ti srce?“ potpuno je nepotrebno. Važno je samo sačuvati nerve, a srce će se već nekako snaći. Možda i hoće ako ga počastimo redovnim snom, urednim i malim obrocima, čestom rekreacijom, smehom i zdravim vazduhom bez duvanskog dima razlivenom iznad alkohola unetog u organizam… Međutim, iako nam srce znači život, mi to ne prepoznajemo na vreme. Vodimo neuredne živote, i to na način kako čine nezadovoljnici u kojima živi umorno i načeto srce. A srce samo pamti i reaguje na svaki potres koji ga zadesi. Bilo bi lepo da se toga makar podsetimo na Svetski dan srca. Kažem, makar danas, pa sutra kako nam bude.

Dobro jutro!

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s