Ustanak (18. oktobar – Crtica)

piše: Vlada Todorović

 

Cirkus je stigao u grad!

Cirkus je stigao u grad! I, to, više nije vest.

Da, kazaćete vi. Nije „cirkus“ samo u gradu, već u celoj zemlji. I to odavno! Ali, ovoga puta… zaista… cirkus je stigao u grad! Onaj – sa šatrom i klovnovima, i gutačima vatre, krotiteljima lavova i štagod sve to već biva na repertoaru jednog cirkusa.

Davne 1990. godine moj urednik je rekao: „Cirkus je stigao u grad, to je vest“. Što je značilo da moramo novinarski da je pokrijemo. Sada je jedan cirkus stigao na Novi Beograd još 7. oktobra, ali to nije vest. Niste to mogli da pročitate u novinama, čujete na radiju, vidite na televiziji. Cirkusi, odavno, nisu više „in“. Tako da ćete za ovaj da saznate zahvaljujući jednom kombiju koji se vozi novobeogradskim ulicama i sa razglasa daje informacije o predstavama – u 18 i 20 časova.

Elem, cirkus u gradu nije više vest, „cirkusa“ imamo na malim ekranim koliko nećete. Ako vas ipak zanima da vidite prave žonglere, klovnove, mađioničare… Potražite cirkus na Novom Beogradu i povedite decu. Ko zna, možda je ovo jedna od poslednjih prilika da tako nešto vide uživo. A ta prilika traje do 5. novembra.

I, da znate, iz cirkusa poručuju da se njihova šatra – greje! Nema šta, i cirkusi su se modernizovali. Ovaj se tako oglašava i na Fejsbuku! S tim što tu postoji jedan problem – na Fejskubuk je pod jednim imenom, a na plakatima pod drugim. „Crikus“ i sa ovim cirkusom! No, bez obzira na to, ono što vam mi preporučujemo je – ne pravite selfi sa lavom!

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s