Ustanak (31. oktobar – Crtica)

piše: Ru Šavr

PUTNIČKA

Nije baš jek sezone putovanja, ali ko će braniti onima koji vole da istražuju i putuju da krenu nekud? A od putovanja, po špravilu, očekujemo mnogo. Očekujemo ugodan ili barem podnošljiv put, tokom kog se nećemo smrzavati ni gladovati. Pa onda, čekujemo da nas novi predeli oduševe i osveže. I to, po pravilu, biva, čak i onda kada idemo nekim poslom pa o prednostima putovanja i ne razmišljamo. Ima onih kojima je stalo da sklope neko poznanstvo na putu. Mnogi vole da otkriju nepoznato, mada neki žele da prepoznaju ono što su više puta videli. I pejzaži ljudima donose utehu. Najzad, svi želimo da se vratimo s puta i to je želja koja stoji u podtekstu ovog poduhvata kao, verovatno, najsnažnija.

Čudno, ali kad se vratimo s puta, najednom ponovo imamo živaca za neke stvari koje su nas nervirale, imamo snage za posao, za svakodnevicu. Sveži smo i odmorni bez obzira da li smo baldisali špartajući po ulicama nepoznatih gradova ili trčali po prirodi. I vidimo da su ljudi i tamo slični, da ih raduje i žalosti isto što i nas. I to nam dođe kao neka uteha, a uteha je početak nade?

Dobro jutro.

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s