Ustanak (17. novembar – Crtica)

iše: Dejan GRUJIĆ

Kad sam samo pomenuo da javno progovorim o nečemu o čemu „priča ceo grad“ nisam ni mogao da predvidim šta će to da izazove među mojim drugarima. Odmah je krenulo telefonsko raspitivanje: „Je l‘ to nešto u vezi sa Vučićem? Da nije nešto u vezi sa ovim radovima na Slaviji?“ Aman, ljudi, nije to što mislite. Tema je ozbiljna a problem naglašen da ceo domaćinski Beograd koji drži do tradicije i ugleda raspreda samo o tome. Gledajte o čemu se tu radi. Prvo mi se rođena žena požalila da ga nema nigde i da ne zna gde će da ga nađe. A mnogo joj treba. Baš, baš mnogo. Samo on i nijedan drugi. Onda me je pitala da li sam ga ja možda negde video, pa sam slučajno zaboravio da joj kažem ili pokažem. Onda sam je pogledao belo, a ona je pozvala najbolju drugaricu koju je pitala da li ona ume da iz cuga prepozna pravog? Drugarica je objasnila da ona ne bira jer je njoj potpuno svejedno, samo neka bude veliki toliko da može fino da se smota ili savije. Važno je da može da je lak za obrađivanje i da se brzo priprema. Onda se javila starija sestra najbolje drugarice i saopštila da je njoj tetka iz Futoga poslala slike onog pravog. Žena iskusna, zna odlično kako taj izgleda. Ima ga navodno veoma retko jer on predstavlja dragocenost Srbije u jesen. Futoški kupus. Navodno, ima mnogo prevare na našim pijacama u vezi sa njim a u pitanju je najbolji kupus na svetu, takozvani beli, koji je prođu našao i na svetskom tržištu. Nemojte ništa da se čudite, stigao je i do Australije. Lak je za kiseljenje, svima uspeva iz prve, fino se mota u sarme, mada je podvarak sa vojvođanskom sapunjarom, projom i ljutom papričicom iz teglice posebna kulinarska perverzija. Pa, dobro gde ima Futoškog kupusa u Beogradu? O tome svi pričaju, a niko ne zna ni da ga prepozna a kamoli pronađe. Dok o tome bruji grad, ja tražim vezu da dobijem onaj što mu je seme staro petstotina godina, kako kažu u knjigama, i što je gajen na zdravoj podlozi bez hemije i dodataka. Dok ga ne pronađem, obilaziću sa onom slikom iz Futoga naše tezge sa natpisom „Futoški“ i pokušavati da ga odokativnom metodom identifikujem.

Dobro jutro!

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s