Ustanak (1. januar – Crtica)

piše: Dejan Grujić

Dočekasmo je. Stigla je u velikom stilu, ali bez snega, leda i debelog mraza. Nova godina, kako to mirišljavo, svetlucavo i sveže zvuči… Osvrćući se na staru godinu, svi koji su bili zdravi mogu da kažu da je bila dobra. Neki su napredovali u službi, dočekali da im deca postanu punoletna, završe visoke škole, dobiju posao, možda se venčaju, dobiju dete, kupe stan, ili počnu neka nova poglavlja u svojim životima donoseći sudbonosne odluke. A šta sada? Došli smo kući sa nekog dočeka, ugledali jelku koja okićena ukrasima i osvetljena brojnim lampicama i dalje stvara iluziju opšteg novogodišnjeg ludila, strpali se u krevet, a san neće na oči. Hteli to ili ne, ipak u svest dozivamo neko unutrašnje čulo koje će nam odgovoriti na neka pitanja. Šta nas čeka u ovoj godini? Da li ćemo deo snova odsanjati na javi ili će oni ipak ostati u nekim kosmičkim visinama i tako nas odozgo podsećati da nismo obavili sve što smo naumili. Kako ćemo živeti, da li će biti zdravlja i posla, hoće li nam zarade biti dovoljne da platimo svoje račune i ispunimo po koju želju? Da li će država postati jača i poštovanija, da li će nas susedi uvažavati ili nabijati klinove u točkove kojima jurimo u progres? Šta će biti sa velikim odlukama koje se najavljuju a u vezi su sa evropskim integracijama Srbije i rešavanjem pitanja Kosova? Ne zamarajmo glavu od ranog jutra poskupljenjima koja su uredno najavljena nekoliko dana pre Nove godine, hajde da zamislimo da smo sve probleme rešili, dugove isplatili, poslove završili, zapucali od snage i zdravlja pa krenimo napred, bez osvrtanja jer šta je bilo bilo je, a šta će biti – to biti mora.

Dobro jutro, i srećna Nova godina! 

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s