Ustanak (8. januar – Crtica)

piše: Dejan GRUJIĆ

Ovo je prvi, po meni, pravi radni dan u Srbiji. Eto razloga za sabiranje i razmenu utisaka, sa kolegama na poslu, o tome kako je bilo tokom praznika. Meni lično, veliku radost priredilo je nekoliko neočekivanih čestitki koje su bile satkane od reči poštovanja, ljubavi i bliskosti. Bili su to prijatni razgovori sa rodbinom koja živi daleko, nekoliko video poruka, ali i onih koje su stizale preko interneta ali su bile namenjene meni i samo meni, a ne pripremljene ranije za milione drugih čekadžija čestitki. Po pravilu, s druge strane, stiglo mi je mnogo kojekakvih „viralnih“ rađanja Hrista, svetlosti iz tame koju treba da širim dalje, cirkularnih mejlova koje šalju sekretarice direktora koji nemaju pojma ko sam, pa onda neke gluposti koje pozivaju na kolektivno grljenje i širenje mrežom tih istih zagrljaja… Ali… Osim što već u nepristojno ponašanje spada to mehaničko slanje unapred napravljenih čestitki ko zna gde i kada, to predstavlja i otkrivanje pošiljaoca pred primaocem ovih sadržaja. Konkretno meni, to znači: „Evo da ti pošaljem čestitku, da obavim to i skinem te sa spiska obaveza čestitanja i gotovo!“. S druge strane, iako sam takve poruke razumeo kao najbrži način da me se onaj s druge strane „reši“, imao sam želju da napišem jedan opšti odgovor koji bi slao na svaku tu fotografiju: „Hvala ti što misliš na mene, što si seo, razmislio, i napisao to da ti je „radost rađanja Hrista velika“ pa je deliš sa mnom, i da bi bilo dobro da je i ja delim dalje inače ću za sedam dana da oćalavim, ogluvim i zanemim, međutim ja sam uprkos svemu ostao živ, nisam umro iako nisam prosledio poruku dalje. Mogu reći i da sam zdrav, a i srećan sa ovim malobrojnim željama koje su mi stigle na način koji sam razumeo kao najbolji da osetim iskrenost i želju da provedem praznike u miru i blagostanju. Ako mi želiš srećan Božić, zaboravi na cirkularne poruke. Sačuvaj ih za neke druge, važnije ljude od mene.“ Ipak sam, uprkos svemu, odoleo da ovo pošaljem kao odgovor. Prećutao sam. Zbog Božića. A i nisu to namerno uradili, neće valjda dogodine opet.

Dobro jutro!

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s