Ustanak (19. januar – Crtica)

piše: Dejan GRUJIĆ

Koliko god se mi upinjali da kritikujemo internet, to i nije tako loša stvar izmišljena i za običan svet. Evo, recimo, ko je mogao da pretpostavi da će društvene mreže povezati ljude širom sveta i tako napraviti veliko globalno integrisano tržište podataka i ličnih informacija. Danas je vrlo jednostavno pronaći skoro zaboravljenog druga iz srednje škole, drugaricu sa fakulteta, ili druga iz vojske ko je ikada služio. Treba samo da ima profil, negde, nekakav, makar i najskromniji. Dovoljno je u pretragu ukucati ime i prezime i onda sačekati dok se ne pojavi onaj koga tražimo. To je dobro, ali pokidane veze se danas brzo uspostave, ali se na žalost ne drže dugo intenzivnim. Recimo, ako sam i pronašao nekog prijatelja koji sada živi negde daleko, kontaktirao ga i dobio odgovor u vidu ushićenja što smo opet u mogućnosti da pričamo, pišemo ili se vidimo, šta se posle toga dogodi? Razmislite, samo malo. Zar nije to sve svedeno na par pitanja u vezi sa porodicom, statusom, poslom i kraj. Gotovo. Pijemo kafu, ili vidimo se kad dolaziš u Srbiju. Ništa više posle toga od komunikacije, o kafi nema ni pomena, čak i ako slučajno živite u istom gradu. Svi imamo obaveza, čućemo se. Ako vam se danas neko javi, razmislite samo o tome zašto se to danas dogodilo. Ako je taj neko vredan ponovnog uspostavljanja starih navika i druženja onda nastavite da zalivate tu novu uređenu baštu prijateljstva. Nikad se ne zna zašto vam se baš danas neko javio, ili ste se vi nekome javili.

Dobro jutro!

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s