Ustanak (7. jun – Crtica)

piše: Dejan Grujić

 

Nije pristojno pisati i govoriti o politici u rane jutarnje sate. Tako kaže nenapisani i neusvojeni bonton ponašanja pred mikrofonom. Ima vremena, za te teške političke teme se uvek pronađe termin. Hajde onda da pričamo o lepim stvarima koje nam se dešavaju. Hteo bih ja, ali prisustvujem dešavanjima koja se ne mogu nazvati lepim. Recimo da me je potpuno razoružalo saznanje da se zahuktava afera oko plastičnih čepova koje godinama skupljamo za kupovinu kolica invalidima. Navodno, udruženje koje je pokrenulo akciju objavilo je u medijima da je došlo do malverzacija od strane pojedinih članova asocijacije paraplegiračara. Takođe, stanari u jednom beogradskom naselju, u dogovoru sa investitorom su dogovorili izgradnju terasa u zamenu za nadogradnju, a dobili su lift koji liči na instalaciju lego kocki. Vršnjačko nasilje ponovo na tv dnevniku, samo što ovoga puta nisu u pitanju dečaci već dve tek stasale devojčice. Nakon objavljivanja snimka, devojčica koja je vršila nasilje pokušala je samoubistvo. I šta sad, kako se uhvatiti za nešto, makar to nešto bilo polenov prah koji će vetar podići i tako, skladnim mirisima, probuditi preko potreban optimizam koji će oterati malodušnost a doneti osmeh. Jednostavno, setimo se učenika koji prave predstave, oduševljavaju vršnjake festivalima rok muzike, ili muralista koji ulepšavaju Beograd. Ima još ponešto što bi nas moglo razvedriti, ali pod uslovom da idemo na pijacu i tamo rešavajući jednostavne jednačine izračunamo cenu trešanja, na primer. Dakle, uprkos svemu što nas šokira i iznenađuje, treba tražiti makar neko zrno dobrote oko nas koje će nam dati za pravo da jedni drugima poželimo dobro jutro!

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s