Ustanak (13. jun – Crtica)

piše: Vlada Todorović
I mobilno i papirno!
Pošto nikako ne stižem da odem do Doma zdravlja, prijatno me iznenadila aplikacija za mobilne telefone „Izabrani lekar“. Skinuo je, instalirao i zakazao sebi termin. Za tri i po minuta. Milina.
Doduše, bilo mi je malo sumnjivo odakle toliko slobodnih termina kod moje doktorke – obično sam uspevao da do nje dođem uz čekanje od desetak dana, a ovde je bilo slobodnih termina za svaki dan?
Pošto svet napreduje, sigurno se to desilo i sa našim zdravstvom koje se ubrzano kompjuterizuje i povezuje. Uglavnom, došao ja u Dom zdravlja i, za svaki slučaj, prijavim se sestrama na šalteru.
„A jel’ imate vi dve zdravstvene knjižice“, pita me sestra zadužena za mene. Iako to možda zvuči čudno, dve knjižice su vam neophodne jer jedna je ona nova, koja se očitava, a druga je ona stara na kojoj piše broj vašeg kartona. Malo čudno da sve to i dalje tako mora, ali ajde.
Kada sam ušao kod doktorke, ona zavapi: „Jao, molim vas nemojte više tako da zakazujete, vi ste mi 46. pacijent danas!“
Ispostavilo se da aplikacija „Izabrani doktor“ super radi, samo ne vide sve one unose iz Doma zdravlja, pa tako zapravo „zatrpavate“ vašu doktorku sa brojem pacijenata koji daleko prevazilazi njene fizičke moći da svima vama/nama, posveti dužnu pažnju.
I, tako – sada imate mobilnu aplikaciju za zakazivanje, dve zdravstvene knjižice, elektronski i običan stari papirni karton, u kojem se takođe popunjavaju stavke koje vam se izdaju – ne možete a da se ne osetite – bezbedno. Ako kompjuter i zakaže, neće papir! Nismo mi za džabe u 21. veku!
(Foto: https://pixabay.com/, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s