Ustanak (20 jun – Crtica)

piše: Ru Šavr

 

TURISTIČKA CRTICA

Turistička sezona se zahuktava. Sve je više onih koji u sandalama, sa kapama na glavama, rancima na leđima i mapama u rukama prolaze gradom. Neki nas i zaustavljaju i pitaju gde je ovo ili ono. Drugi su se snašli, imaju vodiča i ne misle ni o čemu.

A ima u našim gradovima da se vidi što-šta. Staro i novo ide ruku pod ruku i to se oku sviđa. Ko hoće, ima i šta da čuje o starini na ovim prostorima. A onda, tu je i dobra, masna kuhinja, tu su domaći i strani specijaliteti i naresci. Ima i voća, napitaka, pa rakije i vina – sve u svemu, raj za sladokusce. Po kuhinji nas obično i pamte. Voće Iz Srbije još ima ukus…

Pamte nas i po lepim ljudima, u koje većina ubraja žene. Vreme je lepo, gostoljubivi smo i druželjubivi. I razumemo se dobro međusobno, ako se uzme u obzir da većina turista potiče iz bivših bratskih republika.

Jedino, kažu turisti ako ih pitate, ne vole prljavštinu. Kod nas nije čisto, moramo to priznati sebi, ma kako neprijatno zvučalo. To se, doduše, može promeniti, ali zasad nije. I ako budemo čekali da to neko drugi uradi mimo nas, biće i dalje isto. Sigurna sam da nisam jedina koja tako misli, no, o tome smo već pričali…

Dobro jutro.

(Foto: pixabay.com/Alexas_Fotos)

 

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s