Ustanak (29. jun – Crtica)

piše: Dejan GRUJIĆ

 

Primećujete li da je sve nekako preko noći poskupelo? Krenulo je od goriva, ali se nastavilo rastom cena i na pijacama i u marketima. Inflacija drži kapitalizam, kažu neki eksperti, a mi valjda jesmo kapitalizam. Doduše, stabilizacija koje se sećaju oni koji pamte osamdesete i Milku Planinc, već je odavno iza naših leđa. Nema više one nekadašnje kolektivne odgovornosti, sada se problemi rešavaju sazivanjem konferencija za novinare. Jasno smo čuli da ne treba da brinemo za dinar, ali šta ćemo sa gorivom od kojeg nam sve zavisi. Kako će se i uz pomoć kog prevoznog sredstva krompir i zelen dopremati do potrošača? Krompir se neće sam dokotrljati do tezge. Volovske zaprege? Možda to i nije loša alternativa jer sada imamo trave koliko god želimo. Oranice su zaparložene poodavno. Oni šereti koji kažu da je teško Srbiji bez volova jer su svi zauzeti važnijim poslovima, uglavnom su u pravu. Znamo na koja važna posla se aludira, a naši problemi zahtevaju duboko oranje ili ručno riljanje. Zdravo je baviti se fizičkom aktivnošću, ali ne i sa motikom u rukama. Zašto, pitate se? Zato što smo se odvikli. Nećemo da mračimo ovu svetlu i naprednu sadašnjost neizvesnom budućnošću, ali setite se, ako možete, načina kako da od plate koja je poskočila sada kupite makar isto ono što ste mogli onomad dok je bila smanjena. Teško, jer akrobatika po akcijskim prodajama podrazumeva bar dva penzionera u kući, slobodna da vršljaju po radnjama, i pazare. A mi, imamo li pare za taj sport? Imamo samo penzionere, neka su nam živi i zdravi.

Dobro jutro!

(Foto: pixabay.com/stevepb)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s