Ustanak (6. jul – Crtica)

piše: Dejan GRUJIĆ

 

Ako ste se jutros već probudili, ako ste imali sreću da u krevetu pored vas leži voljeno biće, izvolite, iskoristite Međunarodni dan ljubljenja. Poljubite voljeno stvorenje, ali pre toga skuvajte kafu, napravite sendvič kao u pesmi i krenite u novi dan i izazove koje nosi. Ne bi trebalo da se zbog vašeg poljupca danas neko oseća loše, uostalom, imate pokriće u prazniku ljubavi za bolje raspoloženje koje će, nadajmo se, biti obostrano. Sudeći po iskustvima iz belog sveta, danas nije više jednostavno ni uputiti kompliment ženama jer zakoni propisuju kazne za uznemiravanje, a tek poljubac za koji nemate pismenu dozvolu može vas odvesti pred sud. Dokle će nas dovesti to slepo držanje za zakon niko još ne može da pretpostavi ako se uzme u obzir da će svi ti zakoni silom prilika uskoro biti usvojeni i u Srbiji. Ako hoćeš u Evropu, e, onda moraš da imaš napismeno sa kakvim namerama ideš u bračnu postelju i da li za to imaš dozvolu. Sve ima i onu ozbiljnu stranu, pa mnogo humora na ovu temu nije dobrodošlo naročito ako se u obzir uzmu brojni primeri porodičnog nasilja. Šta se sve dešava između četiri zida gde zlostavljači vrši najstrašnije zločine nije za promociju a ni pominjanje u rane sate, ali zato jeste promocija zakona koji će im onemogućiti da podižu batinu ili neko oružje na slabije od sebe; ženu, decu, roditelje… Zato, najbolje da se nađe način da se miroljubivi dan ljubljenja možda već sledeće godine slavi kao dan promocije međusobne naklonosti, poštovanja i zajedništva a vesti o nasilnicima isele sa prvih strana novina i naših života.

Dobro jutro!

(Foto: pixabay.comBess-Hamiti, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s