Ustanak (11. jul – Crtica)

piše: Dejan GRUJIĆ

Da li ste i vi primetili da je vreme tokom Mundijala u Rusiji lepo? Ja jesam, ali tek kada su mi oči otvorili neki prijatelji koji su hteli da igraju fudbal ali ih je mrzelo da izlaze napolje zbog kiše. „Harpovska afera“ daleko je iza nas. Sećate se da je bila deo teorija zavere da nam sve u vezi s vremenom radi zapad da bi nas uništio poplavama ili sušama. E sada su nam oči ipak zagledane u smeru istoka? Šta li su to Rusi uradili sa vremenom? Da li su rasterali svoje oblake koji su negde morali da se „istresu“? Pa, gde baš sada, u trenutku kad se rešava Kosovo, mi moramo da saniramo Srbiju od mulja i poplava. Imate li srca, braćo Rusi? U redu je da bude lepo vreme tokom utakmica, ali samo da ste tribine nekako zaštitili, ništa nas od ovog kijameta ne bi snašlo. Za fudbalere nas je ionako baš briga. Svi se nešto prenemažu i femkaju. Samo li ugledaju sudiju a lopta im je oduzeta, prave takve predstave od padova da to predstavlja veću atrakciju od same igre na terenu. Neka ih kiša malo ohladi. Možda zbog nje i potrče koji kilometar više s hladnijom glavom na ramenima pride. Sada se utakmice igraju prvih dvadeset minuta, pa ko da go, majka neka mu peva i moli boga da što pre istekne devedeseti minut. Eto gde sad ode jedna priča o vremenskoj zaveri. Odmah na komentarisanje Mundijala, a nije to suština. Uskoro će 15. jul, finale i kraj ove letnjo-jesenje depresije pod kišobranima i sa dubokim cipelama ili gumenjacima. Još da nam te cipele ne propuštaju vodu, gde bi nam bio kraj dok u njima dočekujemo komšije sa letovanja koje im je propalo. Zbog Rusa? Ne, ipak zbog vremena. A moguće i zbog nas, baksuza, koji nismo imali pare za aranžmane pa smo ih urekli.

Dobro jutro!

(Foto: pixabay.comcocoparisienne, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s