Ustanak (12. jul – Crtica)

piše: Ru Šavr

 

ZALJUĆENA CRTICA

U ovom životu, baš svašta se događa. Tako nam se svakodnevno dešavaju prijatne i neprijatne stvari. Za prijatne je lako. Nasmejemo se ili nasmešimo, mada neki od nas takve stvari uopšte ne primećuju, i nastavljamo dalje sa svojim poslom i sa svojim mislima. Istina, kompliment koji dobijemo može da nas drži u dobrom raspoloženju malo duže i stavi nam lep osmeh na lice. Kao što rekoh, lako je sa dobrim stvarima.

A šta je sa onim lošim? Kako reagujemo na njih. Da li se često ljutimo jedni na druge? U savremenom živottu i gradovima ima puno nervoze i ljutnje na pretek. Ljutimo se na decu, na starije, na saradnike, na šefove, na prevoznike, medicinsko osoblje, u suštini na svakog ko nam se nađe na putu. Koliko nam treba vremena da planemo? To je pitanje ovog jutra… Sve manje, čini mi se. Kao da smo stešnjeni i uplašeni pa samo čekamo kakvu priliku da se izderemo na nekoga. Kao što se psi plaše točkova, gužve, ljudi sa štapovima pa začas zalaju na njih, tako i mi – samo što ne zalajemo, i to u trenutku. Možda bismo danas mogli malo da usporimo i da produžimo interval između nezgode i naše ljutnje. Možda bismo mogli sebi reći da se danas uopšte nećemo ljutiti i pokušati da to sprovedemo do mraka.

Dati sebi jedan prijatan dan, to zaista oslobađajuće zvuči. Da probamo, što da ne. Dobro jutro.

(Foto: pixabay.com/freeGraphicToday, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s