Ustanak (13. jul – Crtica)

piše: Dejan Grujić

 

Neću da krenem u priče o baksuzlucima iako je to nekako prirodno kad stigne ovaj dan u ovaj datum. Hoću da pričam o lepoti, nadi, uzbuđenju, privlačnosti, ljubaznosti, i o svemu onom što je vredno da se o njemu govori svakog dana. Ako se pitate zašto sam ovako dobre volje, onda samo malo sačekajte da vam sve objasnim. Znate da je bilo mnogo priče o jadnim turistima koje su ojadile agencije pa su ostali i bez para i bez aranžmana. A da li znate da je bilo i onih turista koji su se lepo proveli i nauživali na moru? Juče sam sreo prijateljicu koja se upravo vratila sa godišnjeg odmora. Žena prosto blista. Na njoj prozirna bluza koja otkriva savršeno bronzanu boju kože, kosa koja je uredno sređena posle blajhanja na suncu, šarena torba preko ramena taman da naglasi vedre tonove leta, savršeno oblikovane naočare i nešto sasvim malo šminke. Priča mi veselo posle mog komentara da izleda savršeno za svojih više od trideset a manje od šezdeset godina da se provela „vrh“ „ekstra“ i „turbo“. Nisam odavno čuo ovakve kvalifikacije od nekoga ko je tek s odmora pristigao u Beograd, pa se zainteresovah za dalju priču. Ponovo sam se zaljubila u sebe, otkrila provod u solo, probala svašta tamo, dopustila sebi da se potpuno otkačim od telefona i samo radila ono što mi je prijalo. Ništa na silu, samo sam pustila da me nosi unutrašnji osećaj sreće. Uh, pa i ja bih da me nosi, ali mene uglavnom taj osećaj nosi u propast, ali opet, gledajući je shvatam da smo zaboravili da radimo ono što želimo a ne ono što se od nas očekuje. Ko je pakovao gepek za dvoje dece zna o čemu pričam. Ko je vukao lončiće, kadice, bazenčiće, dušekčiće, pelenice, kašice, loptice, vodice i ostalo na plažu zbog samo pola sata izlaganja suncu, takođe, zna šta pričam… Dakle, ako biste da budete dobre volje posle povratka kući sa odmora, a vi sačekajte malo da vam deca odrastu, zaposle se, odu svojim putem, a vi polako, pa natenane, po svom osećaju i naravno uz pun novčanik. U tom slučaju neće vam smetati ni petak trinaesti.

Dobro jutro!


(Foto: pixabay.com/Free-Photos, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s