Ustanak (25. jul – Crtica)

piše: Ru Šavr

METEOROLOŠKA CRTICA

Ovih dana često se može čuti kako govorimo: „Ovo vreme…“ i čak ne završavamo rečenicu. Ali, svi se odmah dosete šta hoćemo da kažemo i na koje se vreme misli. Na meteorološko. Malo, malo, pa kiša što i nije problem kad bismo bar 2, 3 dana sunčana vezali. Sve nam se to nikako ne uklapa u planove a i odvikli smo se od kiše. Pitamo se zašto toooliiiko pada i kad će stati. Oni stariji obično kažu da je to dobro, ako ima kiše biće plodna zemlja. A mlađi misle na kupanje u rekama i bazenima koje izostaje. Što je još čudnije, ni oni koji su mislili da nadmudre kišovito leto odlaskom u južnije krajeve, nisu uspeli. I na moru neka jesen, a to je tek neprijatno. Ljudi odmah obračunavaju izgubljene sate i dane provedene u drugim aktivnostima koje nemaju veze sa suncem i vodom i nerviraju se.

Na kišu i oblake žale se i oni koji su svojevremeno lomili ruke ili noge pa ih sad ta mesta podsećaju na nemile događaje. Zglobovi bole a krsta žigaju. I sve tako. Čovek nikada nije zadovoljan. Tako deluje. No, ako izuzmemo da je ovo leto svakako neobično, hajde da posmatramo stvari sa lepše strane. Uštedećemo novac plaćajući struju manje nego inače tokom jula i avgusta jer klimu ne palimo, niko neće izgoreti i davati novac na kreme za sunčanje. Gradske ulice i prevoz su podnošljiviji nego na 40C i tome slično. Bilo da su u pravu oni koji smatraju da je ovo prohladno vreme posledica Svetskog prvenstva u fudbalu i kontrolisanja vremenskih uslova, ili da to baš nikakve veze s realnošću nema, zanimljivo je posmatrati npr. Norvežane koji se kupaju u severnom moru po prvi put u životu jer im je ovo leto donelo 35C, doduše i požare. Sve se nešto prekrenulo…

Dobro jutro.

(Foto: pixaby/955169, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s